Начало / Проекти / Промишлено и гражданско строителство / Разширение и преустройство на мотовозно депо „Обеля“ в участък за ремонт на подвижния състав - София

Разширение и преустройство на мотовозно депо „Обеля“ в участък за ремонт на подвижния състав - София

Възложител Метрополитен ЕАД.

Изпълнител на строителните работи, доставката и монтажа на оборудването е обединение между фирмите „Станилов“ ЕООД и „Актотрейд“ ЕООД. Строителството по разширението на обекта е започнало през 2011 г. и

 

2011 - 2012

Изпълнител на строителните работи, доставката и монтажа на оборудването е обединение между фирмите „Станилов“ ЕООД и „Актотрейд“ ЕООД. Строителството по разширението на обекта е започнало през 2011 г. и е завършено на 19 декември 2012 г.

Проектът е част от Етап 2 на разширението на метрото, финансиран чрез ОП „Транспорт“, който включва двата изградени лота. Като по същия проект са били закупени и 18 нови метро-влака. На церемонията бяха показани завършените и оборудвани халета 5,6 и 7, предназначени за разширение на базата за обслужване и профилактика на подвижния състав, капацитета е общо за 20 влака.
Обектът беше официално открит на 26 Януари 2013г  в присъствието на министър председателя Бойко  Борисов, транспортния министър Ивайло Московски, кметът на София Йорданка Фандъкова и изпълнителния директор на Метрополитен ЕАД инж.Стоян Братоев , инж. Георги Станилов – Управител на Станилов ЕООД,  Димитър Атмаджов – управител на Аткотрейд, представители на медиите и други официални гости.