Начало / За нас / Новини и събития / Софийското метро стана инфраструктурен проект на десетилетието 2007-2017 в България

Софийското метро стана инфраструктурен проект на десетилетието 2007-2017 в България

21.03.2018

Отличието се връчи вчера на специалното издание на INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2018 - една от най-престижните инициативи за отбелязване приноса в развитието на инфраструктурата на България. Наградите се връчват на всеки две години, като за първи път е учредена и награда на десетилетието.

Събитието се осъществи под патронажа на министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 в партньорство със Столична община и министерствата на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите и на енергетиката. Призът за инфраструктурен проект на десетилетието бе връчен от министъра за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова. Наградата за възложител получи Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, за бенефициент - проф. д-р инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД. С награди бяха отличени и изпълнителите с най-голям принос в реализацията на метрото, сред които се нарежда и фирма „Станилов“ ЕООД. Приза получи инж. Георги Станилов, управител на "Станилов"ЕООД.