Начало / За нас / Новини и събития / Екип на „Станилов“ ЕООД участва в 25-ия Конгрес на Международния комитет на големите язовири ICOLD

Екип на „Станилов“ ЕООД участва в 25-ия Конгрес на Международния комитет на големите язовири ICOLD

22.06.2015

Конгресът се проведе от 13 до 19 юни 2015г. в гр.Ставангер, Норвегия. В него взеха участие инженери и специалисти от над 100 държави от цял свят. Представителите на фирма „Станилов“ ЕООД, водени от инж. Георги Станилов, се запознаха с най-новите постижения, технологии и продукти в областта на язовирното строителство. 

В дните на Конгреса бяха обсъдени въпроси относно поддръжката и обновяването на язовири, модернизацията на екологичните стандарти и обществената безопасност. На 16.06.2015г. екипът на „Станилов“ ЕООД посети язовир Свартеван, разположен в сърцето на една от основните хидро системи на Норвегия, с обем от 5 млн.м3 и основна язовирна стена от каменно-насипен тип с височина 130м. По време на посещението им, бе извършен мащабен тест за стабилност на каменния насип, като част от проекта R&D, който е в ход в Норвегия. Целта на теста е да се изследва устойчивостта на насипа срещу преливане. Потокът на водата е прецизно контролиран от специален бай пас, което прави това съоръжение за изпитване уникално.